/ Begravning / Ordna begravning / Om våra kistor och urnor /

Kistor och urnor


Precis som vid många andra val i livet handlar valet av kista och urna mycket om tycke och smak. Många av oss tycker även att priset är av stor betydelse men först och främst handlar det också här om att följa den avlidnas vilja. Om inte den är uttryckt i ett Livsarkiv kanske du vet ungefär hur hen ville ha det.

Läs mer om Livsarkivet här


Utgå från den avlidna och välj någonting som speglar det liv hon levt. Här kan val av kista och urna bidra till att skapa en vacker minnesbild. För en naturmänniska som älskade att vara i skogen kan en kista i ren furu med dekorationer från skogen passa bra. Kanske väljer du att ställa den egenbyggda modellsegelbåten på en azurblå kista för att påminna om personens stora segelintresse. 


Låt dig gärna inspireras av bilder på våra blomsterarrangemang

Våra kistor

Kistor finns i många olika material, färger, prisklasser och utföranden. Vanligast är träkistor i ek, furu, björk eller träfiber/MDF som sedan folierats.

Kistor kan även specialtillverkas helt enligt den avlidnas eller de anhörigas önskemål. Om du vill specialbeställa en kista bör du bestämma dig så snart som möjligt efter dödsfallet för att vi tillsammans med leverantören ska kunna ta fram en kista i god tid.

Du kan också välja att lägga ett bårtäcke över kistan på begravningen.
Anledningarna till det kan vara flera. Du kanske vill välja en enkel kista i obehandlat träfiber/MDF eller också tycker du att det är vackert med ett bårtäcke. Du kan se de olika kyrkornas bårtäcken på vår sida Kyrkor & kapell
Lars-Erik Frid, Begravningsrådgivare
Lars-Erik Frid
Begravningsrådgivare
019-767 33 80
[javascript protected email address]